Pendarovski primio novu vladu, Kovačevski očekuje dobru saradnju sa njim

Region 17. jan 202216:20
Severna Makedonija
Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski primio je novog premijera Dimitra Kovačevskog i ministre u njegovoj vladi, čestitao im na izboru i poželeo uspešan rad.

Pendarovski je izrazio očekivanje da će novi ministri „dosledno realizovati postavljeni program rada i odgovorno i posvećeno se fokusirati na ispunjavanje strateških ciljeva i zadataka u unutrašnjoj i spoljnoj politici zemlje“, saopštio je kabinet predsednika Severne Makedonije.

Prema saopštenju Vlade, Kovačevski je rekao da je od ministara zatražio čestit i odgovoran rad i upravljanje i da očekuje dobru saradnju sa Pendarovskim. Najavio je konstruktivnu saradnju sa opozicijom i građanskim organizacijma.

Povezane vesti

Nova vlada, kako je kazao, ima jasan cilj, da odgovori na adekvatan način na energetsku krizu, da obezbedi sigurnost i uslove za bolji život i prosperitetnu evropsku budućnost građana Severne Makedonije.

„Evrointegracije, kao naš strateški cilj, svakako ostaju među glavnim prioritetima. Dolazi novo vreme. Od danas ćemo svaki minut posvetiti ključnim pitanjima od interesa za građane“, naveo je Kovačevski.

Kovačevski, lider Socijaldemokratsakog saveza Makedonije (SDSM), pre podne je preuzeo funkciju od dosadašnjeg premijera Zorana Zaeva. Vladu na čijem je čelu parlament je izabrao sinoć, pola sata pre ponoći.

Nova koaliciona vlada, u kojoj okosnicu čine SDSM i albanska Demokratska unija za integraciju (DUI), formirana je pošto je Zaev u decembru podneo ostavku zbog poraza na lokalnim izborima.

Komentari

Vaš komentar