Pič u poruci građanima BiH: Britanija želi bezbedan Zapadni Balkan

Region 15. dec 202111:29
Stjuart Pič
Tatyana ZENKOVICH / POOL / AFP

Specijalni britanski izaslanik za Zapadni Balkan Stjuart Pič izjavio je da vlada njegove zemlje želi bezbedan region "s jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava".

Pročitajte još:

„Britanski premijer Boris Džonson tražio je da preuzmem ovu poziciju kako bi podržao napore Ujedinjenog Kraljevstva širom regiona. Vlada Velike Britanije želi bezbedan Zapadni Balkan s jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava“, kazao je Pič u poruci građanima BiH.

On je naveo da je „sjajno ponovo biti u Sarajevu“, ističući da će spojiti „lično iskustvo s najboljim iskustvima britanske diplomatije, bezbednosti i trgovinskih odnosa, kako bi pružio podršku političkim rešenjima i promociji evroatlantskih integracija“.

„Tokom posete BiH sastajem se s visokorangiranim političarima, agencijama za sprovodjenje zakona, parlamentarcima i veoma bitno, mladim akterima u civilnom društvu koji rade na promociji mira i pomirenja“, istakao je Pič.

Dodao je da se raduje bliskoj saradnji sa svim partnerima, uključujući i Visokog predstavnika Kristijana Šmita i britanske međunarodne saveznike u pružanju podrške onima koji su posvećeni postizanju napretka u BiH.

„Ja već dugo radim u javnoj službi, na poslednjem poslu sam bio visoki oficir u NATO, a pre toga na važnim pozicijama u vojsci Velike Britanije, izmedju ostalog i komandant Generalštaba oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva“, naveo je Pič.

Komentari

Vaš komentar