Plantaže izdale posebnu seriju vina u čast ustoličenja Joanikija – 1.500 flaša

Region 01. sep 202114:417 komentara
Izvor: Pixabay (ilustracija

Kompanija "13. jul Plantaže" izdala je posebnu seriju vina u čast ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija.

Kako piše podgorička Pobjeda, reč je o čuvenom suvom vinu „Aksios“ – kupaža vranca i začinskih sorti.

Povezane vesti

Kako saznaje list, u okviru posebne serije koju su Plantaže proizvele u susret ustoličenju Joanikija, brendirano je oko 1.500 flaša tog vina.

Pobjeda je ranije objavila da će SPC 5. septembra posle ustoličenja organizovati u Šipčaniku svečani ručak za više stotina zvanica.

Ustoličenje Joanikija najavljeno je za 5. septembar u Cetinjskom manastiru, uz prisustvo drugih arhijereja SPC na čelu sa patrijarhom Porfirijem.

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC prethodno je odustala od planiranog svenarodnog sabora ispred Cetinjskog manastira.

Crkvenoj ceremoniji na Cetinju se oštro protive crnogorske nacionalne organizacije, udruženja i gotovo sve opozicione parlamentarne partije, tražeći da se taj čin obavi u drugom gradu.

Najavljeni su i protesti na Cetinju u vreme ustoličenja Joanikija, zbog čega je do sada bilo više sastanaka državnih bezbednosnih institucija, navodi Pobjeda.

Komentari

Vaš komentar