Plenković: Neće biti vanrednih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj

Region 29. mar 202311:11 1 komentar
MILAN KAMMERMAYER / AFP

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora i da se u takvim okolnostima, kada je svet u najvećoj krizi tokom posednje tri godine, s vanrednim izborima može igrati neko ko nema nikakvu odgovornost, javlja agencija Hina.

„Od sredine 2024. do sredine 2025. održaće se četiri izbora – evropski, parlamentarni, predsednički i lokalni. Nema izvanrednih ranijih izbora. Nemam pojma ko su ti ljudi, pogotovo ovi koji pišu ‘biće sada, u jesen’, to nema nikakve veze s onim što mi razmišljamo i razgovaramo. Izbori će biti u redovnim rokovima“, rekao je premijer gostujući u emisiji „A sada Vlada“ na HRT.

„U ovakvim okolnostima, kada je svet u najvećoj krizi u poslednje tri godine, koju uopšte nismo poznavali od svetskih ratova, igrati se s vanrednim izborima može samo neko tko nema nikakvu odgovornost“, dodao je Plenković.

On je naveo da su u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ „jako zadovoljni s anketama i sa stepenom poverenja“ koji imaju u sedmoj godini mandata, ističući da su čvrsto usidreni na desnom centru „odakle se neće maknuti“.

Plenković je naglasio da sa strankama koje podržavaju politikuvlade ima stabilnu većinu.

„Prizivanje ranijih izbora – od toga ništa“, rekao je šef hrvatske vlade.

Komentari (1)

Vidi sve komentare