Podneta prijava protiv bivšeg komandanta HOS zbog „Za dom spremni“ u Kninu

Region 12. avg 202117:29 9 komentara
marko skejo
N1

Šibensko-kninska policija prijavila je zbog kršenja javnog reda i mira nekadašnjeg ratnog komandanta Devete bojne Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) Marka Skeja, koji je na godišnjici Oluje u Kninu uzvikivao ustaški pozdrav "za dom spremni".

Policija je, ne otkrivajući identitet, saopštila da je protiv Skeja (65) sprovela kriminalističko istraživanje, zbog sumnje da je 5. avgusta u Kninu, tokom obeležavanja godišnjice Oluje, „svojim ponašanjem ispunio obeležja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira“.

Povezane vesti

U saopštenju navode da su, u skladu sa odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlašćenjima, policajci u Kninu snimali i fotografisali.

„Pregledom svih dostupnih snimaka utvrđeno je da je osumnjičeni narušavao javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimerenog sadržaja na javnom mestu, gde je bio okupljen veći broj građana, čime je ispunio elemente protivpravnog ponašanja“, navodi se u saopštenju policije.

Na osnovu svega utvrđenog, policija je protiv osumnjičenog podnela optužni predlog Prekršajnom odeljenju Opštinskog suda u Šibeniku, zbog sumnje da je počinio prekršaj iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kažu u policiji.

Komentari (9)

Vidi sve komentare