Drama na letu za Split: Muškarac pokušao da uđe nasilno u pilotsku kabinu

Region 26. maj 202411:37 6 komentara
Jonathan NACKSTRAND / AFP

Prava drama odvijala se u nedelju ujutro na aerodromu Gardermoen u Oslu. Naime, u pilotsku kabinu aviona kompanije Norwegian Air, koji je u 6.50 trebalo da poleti za Split, nepoznata osoba pokušala je da na silu uđe u pilotsku kabinu, a kada joj to nije uspelo, zaključala se u toalet u zadnjem delu letelice.

Norveška policija je kasnije tu osobu identifikovala kao 23-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Motivi za ovaj čin za sada nisu poznati.

Avion je bio pun putnika koji su mahom putovali na odmor u Dalmaciju. Većina njih nije primetila da se nešto vanredno događa, pa čak ni oni koji su sedeli napred.

„Avion je već bio krenuo i dok se kretao prema delu piste za poletanje, odjednom se zaustavio. Prvo obaveštenje pilota bilo je da je došlo do tehničkih problema i da moraju da stanu. Policajci su ušli u prednji deo i nakon kratkog razgovora uputili se nazad, gde se ovaj bio zaključao. U avionu je nastala frka, svi su hteli da vide što se dešava, pa se nije moglo dobro uočiti jesu li policajci nasilno ušli u WC ili se taj putnik sam predao. Svakako, trojica policajaca su ga s lisicama na rukama preko piste odveli u zgradu aerodroma“, ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Senad Bišćević, koji je sa suprugom putovao u Vodice.

Kako je naknadno saopštila policija, dotična osoba nije delovala ni alkoholizovano ni pod uticajem nekih drugih opijata. Za sada se ne zna kakve su joj bile krajnje namere.

Nakon što su sređene sve formalnosti, novi let za Split usledio je oko 9 sati. Kompanija se svim putnicima izvinila zbog dvosatnog kašnjenja.

PROČITAJTE I:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare