Policajci pretukli mladića u Mostaru zbog kršenja mere zabrane kretanja

Region 12. apr 202119:2310 komentara
Izvor: YouTube Screenshoot

Glavna tema u Bosni i Hercegovini i dalje je slučaj prebijanja mladića u Mostaru, u vreme policijskog časa.

Slavena Blažića su zbog kršenja mera pretukli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Mostaru. Policajci su ga, kaže, sustigli na ulazu u zgradu i iako im je ponudio da plati kaznu, usledili su udarci. Utvrđene su mu povrede glave i masnice po telu.

“Bio sam kod prijatelja u susednoj zgradi i pešačio prema svojoj zgradi. Na putu prema kući, primetio sam da se zaustavlja policijsko vozilo. U tom trenutku sam požurio da uđem u zgradu svestan da sam prekršio meru zabrane kretanja i kako bi izbegao moguću kaznu. Međutim, policajci su me sustigli tačno ispred zgrade. Dalje se na snimku vidi sve šta se dogodilo. Izvinio sam se što sam prekšio policijski čas, ponudio da platim kaznu, ali oni su krenuli s udarcima. Nakon toga odveli su me u policijsku stanicu gde su mi napisali prekršajni nalog na kojem je pisalo da sam prekršio pravilo kretanja. U prekršajnom nalogu nigde nisu spomenute povrede“, rekao je Slaven.

Reagovali su i iz MUP-a. Osudili su brutalnost policajaca i utvrdili postojanje elemenata krivične odgovornosti, jer se, kako navode, radi o klasičnom prekoračenju policijskih ovlašćenja. Obojica policajaca su udaljeni sa dužnosti dok traje istraga.

Zbog svega je ispred MUP-a u Mostaru organizovan protest, na kojem su se pojavili građani, među kojima i veliki broj navijača. Zatražili su ostavku ministra unutrašnjih poslova tog kantona, Slađana Bevande. U nezgodnoj situaciji su se našle novinarske ekipe, jer im pojedinci nisu dozvolili snimanje skupa. Uz pogrdne reči su terali snimatelje i novinare koji su zbog sopstvene bezbednosti morali da se udalje sa protesta.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić najoštrije je osudio neprihvatljivo ponašanje dvojice policijskih službenika. Zatražio je brzo sprovođenje istrage i njihovu trenutnu suspenziju.

“Povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome se vidi kako dvojica policijskih službenika zadaju više udaraca muškarcu koji je prekršio zabranu kretanja za vreme policijskog časa, najoštrije osuđujem neprimereno postupanje i brutalno ponašanje policijskih službenika”, navodi se u saopštenju mostarskog gradonačelnika.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar