Policija Crne Gore: Predstavnici CPC uprkos dogovoru ušli u crkvu na Lovćenu

Region 19. avg 202118:347 komentara
Izvor: Pixabay/pride1979

Predstavnici Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) su i pored dogovora sa policijom ušli u crkvu na Ivanovim koritima, dok su u Mitropoliji - crnogorsko primorskoj Srpske pravoslavne crkve u cilju smirivanja tenzija doneli odluku da ne služe liturgiju, saopštila je Uprava policije.

Mitropolija je ranije saopštila da je monasima Cetinjskog manastira danas onemogućeno da služe prazničnu liturgiju u crkvi Preobraženja Gospodnjeg na Ivanovim koritima na Lovćenu.

Povezane vesti

Liturgiju je u toj crkvi prvi put posle više od 20 godina služila Crnogorska pravoslavna crkva.

Uprava policije navela je da su godinama unazad donošena Rešenja o zabrani okupljanja ispred crkve Svetog Preobraženja na Ivanovim koritima i da samim tim nisu služene liturgije u toj crkvi.

Dodaje se da su prethodnih godina na današnji dan na navedenoj lokaciji bili prisutni službenici Uprave policije, kako ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira.

„O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, koji će se naknadno izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji događaja“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Na Lovćenu su danas bile prisutne jake policijske snage i sve protiče bez incidenata, a okupljeni su se mirno razišli.

Komentari

Vaš komentar