Policija istražuje slučaj zanemarivanja žene: 17 godina nije izašla iz kuće

Region 22. sep 202308:55 10 komentara
Ilustracija/MUP RS

Policijska uprava Banjaluke istražuje slučaj zapuštanja žene iz okoline Laktaša, stare oko 40 godina, koja je u veoma lošem psiho-fizičkom stanju primljena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKCRS), nakon što je, navodno, godinama držana u zatočeništvu od članova svoje porodice.

Žena je, kako prenosi ATV, u UKC primljena 12. septembra ove godine nakon što je porodica pozvala Hitnu pomoć, jer se ona praktično nalazila na samrti.

Lekari su je zatekli neuhranjenu, u besvesnom stanju, sa ranama po celom telu.

„Lekari su kazali da nikada ništa slično u životu nisu videli… Neoprana godinama, žena je imala kosu do poda, koja je više ličila na limenu ploču nego na kosu. Bila je potpuno zapuštena, zbog čega je sve prijavljeno u Policijskoj stanici Laktaši. Policija je postupila po prijavi, a lekari su se izjasnili da ona na telu ima višestruke povrede od ležanja, odnosno dekubituse. Radilo se o dekubitalnim povredama do kosti. Druge povrede nisu mogli da potvrde“, kazao je izvor blizak istrazi, piše ATV.

Policija je o svemu obavestila dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Policijskim službenicima je naloženo da im se dostavi izveštaj o preduzetim merama i radnjama, odnosno da se uzmu izjave od članova porodice i da se, uz lekarske nalaze, dostave tužilaštvu kako bi se utvrdilo da li u celom slučaju ima elemenata nekog krivičnog dela.

„Jedan od braće policiji je izjavio da njegova sestra od 2006. godine nije izlazila iz kuće, što je punih 17 godina. Takođe je naveo da se za to vreme porodica nikome nije obraćala za pomoć. Ni lekarima, ni nadležnom Centru za socijalni rad, niti bilo kojoj instituciji“, otkrio je izvor, piše ATV.

Dodao je da žena nema lične dokumente, navodno je završila samo osnovnu školu i živela u domaćinstvu sa majkom i dva brata.

PROČITAJTE I: