Kod Šibenika ubijene četiri osobe, osumnjičeni napadač pronađen mrtav

Region 30. jan 202116:32 > 20:09 1 komentar
Vodice ubistvo
Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Vodicama u blizini Šibenika danas se dogodila pucnjava, u kojoj je jedna osoba poginula, dok su na drugoj lokaciji u blizini pronađena su tela još tri osobe. Hrvatska policija je potvrdila da je osumnjičeni za napade večeras, posle potrage, pronađen mrtav.

“Osoba za koju se sumnja da je počinitelj, pronađen je mrtav pored automobila koji smo tražili”, potvrdio je portparol policije.

Kako saznaje N1 Zagreb, policija veruje da je potraga ovim okončana, odnosno da drugih počinitelja nema. Telo osumnjičenog pronađeno je nešto pre 19 sati na otvorenom prostoru nedaleko Vodica.

Prethodno je policija objavila da je primila u 12.56 sati dojavu da je u Vodicama, u vozilu pored puta pronađen mrtav muškarac. U 13.23  policija je od Hitne medicinske pomoći primila drugu dojavu o pronalasku tri mrtve osobe, dva muškarca i žene, u jednom objektu na Južnoj magistrali, a prve informacije ukazivale su da su osobe umrle nasilnom smrću.

Na oba mesta događaja obaveljen je uviđaj, a iz Policijske uprave šibensko-kninske prvobitno nisu mogli da potvrde da li je smrtno stradanje osoba povezano.

„Odmah po saznanju na teren su upućene dodatne policijske snage, s ciljem pronalaska osobe na koju u ovom trenutku upućuju informacije da bi se mogla dovesti u vezu sa smrti pronađenih osoba“, naveo je MUP Hrvatske.

Reporter N1 s mesta događaja javio je da je na ulicama policija s dugim cevima, ali pre kraja uviđaja nisu mogli više da kažu.

Iz policije su rekli da traže osobu povezanu s oba događaja. Kako se pretpostavljalo, napadač je bio u begu, a policija je bila raspoređena po punktovima i vršila provere.

Policija je zamolila i građane da jave ako uoče traženo vozilo koje navodno vozi napadač.

“U vezi s navedenim događajima dovodimo mušku osobu koja se koristi vozilom marke Škoda KAROQ sive boje, registarsrkih oznaka ŠI-959-HF. Pozivamo građane da u slučaju da primete navedeno vozilo odmah dojave policiji lokaciju“, navela je policija.

„Upozoravamo građane da se ne približavaju vozilu već odmah obaveste policiju. Ovim putem demantujemo informaciju da je počinitelj pronađen mrtav”, dodaje se.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare