Vijesti: Policija sprečila ubistvo Veljka Belivuka u Tivtu

Region 22. jan 202115:53 > 17:16 4 komentara
Printscreen

Crnogorska Uprava policije u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom sprečila je danas ubistvo jednog člana organizovane kriminalne grupe sa primorja, saznaju podgoričke Vijesti.

Podaci Vijesti iz Uprave policije govore da je sprečeno ubistvo Beograđanina Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koji se, kako kažu, već nekoliko dana nalazi kod jednog od vođe „kavačkog klana“ Radoja Zvicera.

Likvidacija je trebalo da bude izvršena u Tivtu, ali je policija osujetila plan kriminalne grupe.

Policija i SDT proveravaju da li je na meti kriminalne grupe iz Kotora bio još neko osim Belivuka, koji je nameravao da se domogne Aerodoroma u Tivtu i da se ukrca na avion za Beograd, pišu Vijesti.

„Za sada možemo da potvrdimo samo da je sprečena jedna likvidacija. Još radimo na tome u saradnji sa SDT-om“, kazao je sagovornik tog portala iz vrha Uprave policije.

Policija je privela više osoba, a u konsultacijama sa specijalnim državnim tužilaštvom znaće se kakva će biti kvalifikacija dela koja će im biti stavljena na teret.

Kako su Vijesti već objavile, Belivuk je u Crnu Goru došao prošle nedelje, a u ponedeljak ga je policija zaustavila u Kotoru jer je bio u društvu Radoja Zvicera i Beograđanina Marka Miljkovića.

“Sa ovim osobama je obavljen razgovor i izvršena je detaljna kontrola. Nije bilo osnova za zadržavanje ili lišavanje slobode”, kazao je tada sagovornik Vijesti iz vrha Uprave policije.

Sve vreme dok je Belivuk boravio u Crnoj Gori bio je „na oku“ agentima tajne službe, ali i pripadnicima Specijalnog policijskog odeljenja, koji su pratili njegovo kretanje i komunikaciju.

Na taj način došlo se i do podatka da se planira njegovo ubistvo.

Mediji su o Belivuku pisali 2016. kada je sa Darkom Ristićem napao direktora FK “Partizan” Miloša Vazuru i pripadnike njegovog obezbeđenja.

Njemu je suđeno i zbog optužbi da je pomagao u ubistvu Vlastimira Miloševića u januaru 2017. godine, ali je nakon dokaznog postupka oslobođen.

Belivuk je više puta osuđivan i za nasilničko ponašanje, a bio je najbliži saradnik Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen u oktobru 2016. godine u Beogradu.

Policijski podaci govore da se u proteklih godinu povezao sa „kavačkim klanom“, te da je navijačka grupa samo paravan za ozbiljne kriminalne poslove.

Kotoranin Radoje Zvicer, tokom dugogodišnjeg rata dva zavađena crnogorska klana, teško je ranjen krajem maja prošle godine u Ukrajini u elitnom dijelu Kijeva, kada je grupa atentatora iz Crne Gore i Srbije, pucala na njega na ulici dok je džogirao.

Zvicer je tada izrešetan sa nekoliko metaka u grudi, ali se oporavio nakon operacije.

Komentari (4)

Vidi sve komentare