Policija traga za građaninom koji je pucao u napadača sa Cetinja

Region 13. avg 202218:16 25 komentara
Anadolia/ Rusmin Radič

Načelnik Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala crnogorske policije Aleksandar Bošković rekao je u Dnevniku TVCG da Cetinjanin N.K., koji je u petak pucao u Vuka Borilovića, nije trenutno dospan policiji. Još nije utvrđeno da li je Borilović preminuo od metaka koje su u njega ispalili policajci ili N.K.

Pročitajte još:

„Preduzimaju se određene mere i radnje da bi se on (N.K.) obezbedio i da bi se obezbedilo njegovo prisustvo u čitavom ovom postupku“, rekao je Bošković za TVCG.

Upitan jesu li utvrdili motiv jučerašnjeg zločina na Cetinju, Bošković kaže da su mere i radnje još uvek u toku.

„Preliminarno možemo da saopštimo da je ovo lice poslednjih dana pokazivalo određene promene u ponašanju i u tom smislu je uz pomoć prijatelja za juče bio zakazan lekarski pregled“, rekao je Bošković i dodao, da nažalost do tog pregleda nije došlo.

On navodi da je završena obdukcija ubijenih, ali da on ne može da iznosi detalje.

„Ja u ovom trenutku ne mogu, bez odobrenja Višeg državnog tužilaštva, da iznosim više detalja, taj nalaz će biti dostavljen VDT-u. Na telu izvršioca ima više povreda od vatrenog oružja, pa u tom smislu ne možemo saopštiti više detalja“, rekao je Bošković.

Prema njegovim rečima, posle razmene vatre sa policijom, prema Boriloviću je više projektila ispalio Cetinjanin N.K. „Ali za sada mi ne možemo iznositi detalje da li je smrt nastupila od posledica ranjavanja od strane policije ili ovog građanina“, kazao je Bošković.

On dodaje da je, prema sadašnjim informacijama, četiri ili pet policajaca upotrebilo vatreno oružje na Cetinju.

„Pojavile su se spekulacije da je to bila vešesatna akcija. U 15.30 dobili smo poziv, u 15.50 imamo da je sam izvršilac pozvao još jedno lice gde je saopštio da je teško ranjen, da je lišio života više lica i da misli da neće ostati živ. Nakon 15.50 došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane N.K, koji je to vremenski interval ne možemo da se precizno izjasnimo, i nakon toga nastupila je smrt tog lica. Tako da nije bila višesatna akcija, već sada možemo reći pola sata ili 45 minuta, ali ne možemo precizno da se izjasnimo“, kazao je Bošković.

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, u petak je ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro povređenih, među kojima je i pripadnik policije. Među ubijenim je i dvoje dece.

Napadač Vuk Borilović je ubijen, a čeka se potvrda da li je lišen života u obračunu sa policijom ili da ga je ubio sugrađanin.