Ginekološkinja iz Beograda porodila zenu u Bitolju, podnete prijave

Region 08. feb 202118:55 > 19:22
hapšenje lisice žena
Ilustracija / Shutterstock

Policija u Bitolju podnela je krivičnu prijavu protiv 33-godišnje ginekološkinje iz Beogada koja je, iako ne poseduje licencu za rad u Severnoj Makedoniji, porodila jednu ženu carskim rezom u bitoljskoj bolnici.

Policija je popodne saopštila da je podnela krivične prijave protiv dva ginekologa iz Bitolja, 33-godišnjeg M. V. i 60-godišnjeg G. Č  kao i A. V. (33) iz Beograda, supruge prvoprijavljenog, koja je osumnjičena za krvično delo „nadrilekarstvo“ i „nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme pandemije“.

„Prvoprijavljeni i drugoprijavljeni, doktori ginekolozu u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Klinička bolnica u Bitolju, prekoračujući svoja ovlašćenja u obavljanju dužnosti omogućili su trećeprijavljenoj da 1. januara bez licence za rad izdate od Lekarske komore RSM, pruži medicinsku pomoć – izvrši operativnu intervenciju radjanja carskim rezom“, navodi se u policijskom saopštenju.

Prema portalu „Nezavisen vesnik“, skandal trese odeljenje za ginekologiju u bitoljskoj bolnici otkako je je jedan ginekolog pozvao suprugu, koja je nezapolsen ginekolog, strani državljanin, da učestvuje u poradjanju jedne žene carskim rezom.

„Operacija porodilje je uspešno uradjena, pa je navodno to bio razlog što njena porodica nije reagovala, ali su zato reagovali drugi lekari i slučaj prijavili policiji“, navodi „Nezavisen“ (nezavisen.mk), pozivajući se na svoje izvore u bolnici.

Dodaje se da je direktorka bolnice u Bitolju potvrdila da su dva zaposlena ginekologa suspendovana, kao i da je jedan od njih Goce Čekarovski, bivši zamenik ministra zdravlja i nacionani koordinator za zdravstvo u vladi Zorana Zaeva.

Prema saopštenju policije, protov prvoprijvljenog M. V. podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo „zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja“ i „falsifikivanje službene isprave“, a protiv G. Č. zbog sumnje da je počinio krivično delo „zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja“.

„Nakon završetka intervencije, prvoprijavljeni je u persativni dnevnik uneo neistiniti podatak, odnosno u rubriku za operatora je uneo svoje podatke i podatke drugoprijavljenog, a iz starog operativnog dnevnika odstranio stranici na kojoj je trećeprijavljena zapisla izvršene operativne intervencije 1. januara 2021“, navodi policija u krivičnoj prijavi koju je podnela Osnovnom tužilaštvu u Bitolju.

Komentari (0)

Vidi sve komentare