Policija u Budvi uhapsila trojicu državljana Danske

Region 26. feb 202116:08
Izvor: Shutterstock

Trojica državljana Danske i jedan iz Crne Gore, koji je nastanjen u Danskoj, uhapšeni su u četvrtak uveče u Budvi, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

Vijesti navode da su pripremali izvršenje teških krivičnih dela, najverovatnije ubistava.

Pobjeda je objavila da su uhapšeni danski državljani Tomi Ra Frost (37), Habibulah Rahimi (36) i Per Lausten (24) i Andrijevčanin Marinko Rajović.

Policija je, postupajući po informaciji Interpola, da u Budvi borave pripadnici danske kriminalne grupe „Loyal to Familia“ i izvršila pretres četiri iznajmljena stana, navodi taj list.

Iz Uprave policije je saopšteno da su uhapšeni iznajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi.

„Zbog sumnje da ova bezbednosno interesantna lica borave u ovom gradu radi planiranja i izvršenja najtežih krivičnih dela, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i sudijom za istragu iz Kotora, te službenicima Specijalnog policijskog odjeljenja, pribavljene su naredbe za pretres stanova i rent a kar vozila koje koriste ova lica“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, do sada izvršenim pretresima pronađeno je više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio stanice, određena količina opojne droge i dron.

„Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva, kao i detonatorske kapisle“, saopštili su iz policije.

Komentari

Vaš komentar