Policija u Skoplju na gradilištu pronašla 97 neprijavljenih stranih radnika

Region 23. jan 202119:33 0 komentara
Ilustracija / Robert Atanasovski/AFP (arhiva)

Policija je na gradilištu kod Stare železničke stanice u Skoplju pronašla 97 neprijavljenih stranih radnika koji nemaju regulisan boravak u Severnoj Makedoniji.

Kako se navodi u saopštenju, policajci su u kontrolu gradjevinskih objekata firme iz Turske došli zbog sumnje da više stranih državljana neprijavljeni rade na gradilištu i nezakonito borave u Severnoj Makedoniji.

Na tim gradjevinskim objektima je, precizira se, „zatečeno 97 stranih državljana koji nemaju regulisan boravak i rade neprijavljeni“.

Protiv privedenih stranih radnika, kako se navodi, biće podnesene odgovarajuće prijave kao i protiv firme na čijem gradilištu su radili i 15 drugih firmi podizvodjača.

Policija nije saopštila ime kompanije, ali su pojedini mediji objavili da su radnici pronadjeni na gradilištu turske firme „Limak“, kod Stare železničke stanice.

Prema portalu A1on.mk, ta turska kompanija se predstavlja za jednu od navećih gradjevinskih firmi na svetu i kod Stare železničke stanice u Skoplju treba da izgradi podzemnu saobraćajnicu i veliki poslovno-stambeni kompleks sa četiri 20-spratnice.