Policija u sukobu s pripadnicima Torcide ispalila 33 metka, četiri osobe upucane

Region 22. maj 202216:27 > 16:36 31 komentara
hrvatska policija
PU Istarska/Ilustracija

U sukobima hrvatske policije i navijača splitskog Hajduka povređeno je 20 policajaca i 15 navijača od kojih četvorica od vatrenog oružja, rekao je zamenik direktora hrvatske policije Damir Barić.

Barić je rekao na konferenciji za novinare da je hrvatska policija „bila u službi građana“ i da su njeni pripadnici tokom sukoba sa navijačima na auto-putu ispalili 33 metka.

Mediji navode da je uzrok sukoba to što navijačima splitskog kluba nije dozvoljeno da na Maksimir na utakmicu sa Dinamom unesu transparente zbog čega su odlučili da ne uđu na stadion.

Barić kaže da ništa nije ukazivalo na to da će doći do incidenta i da su navijači zatražili da se vrate u Split, pa je formirana kolona u kojoj je bilo oko 260 vozila i 100 pripadnika interventne policije. On je naveo da su navijači napali policajce nakon što su se zaustavili na auto-putu kod odmarališta Desinec i blokirali sve kolovozne trake.

„Napad je izvršen na agresivan način. Upotrebljavali su flaše, kamenje, palice, lance, stolove, aparate za gašenje požara i sve što su našli na benzinskoj stanici“, rekao je Barać.

On je dodao da su policajci upotrebili fizičku snagu i palice, a kada to nije dalo rezultat ispucali su nekoliko hitaca s ciljem dozivanja pomoći i davanja upozorenja.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić rekao je da su privedena 43 navijača.

„Policija je ispalila ukupno 33 metka, a navijači koji su ranjeni povrede su zadobili od rikošeta, odnosno metaka koji su se prilikom ispaljivanja u tlo odbili i pogodili ih“ rekao je Rašić.

On je potvrdio da je jedan navijač zadobio teže povrede u vidu prostrelne rane potkolenice, drugi lakše u visini rebara, trećem je propucano stopalo, dok se četvrti javio pred početak konferencije za novinare i za sada se ne zna stepen povreda.

Rašić očekuje da će broj povređenih rasti.

Opširnije čitajte na N1 Zagreb.

Komentari (31)

Vidi sve komentare