Političari iz FBiH: Šmit će nametnuti samo tehničke izmene izbornog zakona

Region 27. jul 202217:371 komentar
N1/arhiva, ilustracija

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit nametnuće samo tehničke izmene Izbornog zakona BiH, koje bi trebalo da ojačaju integritet izbornog procesa, a ustavne promene u Federaciji BiH nametnuće ako se političari u tom bosanskohercegovačkom entitetu u skorije vreme sami ne dogovore o tome, potvrdili su politički lideri koji su bili na sastanku sa Šmitom.

Pročitajte još:

Lider HDZ BiH Dragan Čović nije prisustvovao sastanku, već ga je menjala njegova savetnica.

Sastanku nije prisustvovao ni lider SDA Bakir Izetbegović, već je u ime te stranke u razgovorima učestvovala poslanica u parlamentu BiH Alma Čalo.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici opozicionih stranaka u Federaciji BiH Peđa Kojović, Elemedin Konaković i Nermin Nikšić.

„Jasno je rečeno da ne odustaje od odluke, ali imamo vreme da sami dogovorimo izmene. Ako ih mi ne dogovorimo, onda će reagovati. Mogu reći da sam zadovoljan, za sada se bazira na transparentnosti izbornog procesa“, kazao je predsednik SDP-a Nermin Nikšić.

Predsednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković rekao je da je sve što se sada dešava „posledica saveza SDA i HDZ-a“.

Konaković je kazao da je Šmit na sastanku „vikao i lupao po stolu“.

Pea Kojović iz Naše stranke rekao je da je šokiran „onim što je čuo od predstavnika HDZ-a da može biti problema na jugu zemlje“.

Niko iz HDZ se nije oglasio povodom sastanka kod Visokog predstavnika u BiH.

Komentari

Vaš komentar