Poljski mediji: Autobus koji je imao nesreću bio ispravan, vozio hodočasnike

Region 06. avg 202215:47
TANJUG/ FOTO HINA/ SINISA KALAJDZIJA

Poljski autobus, koji je jutros pao sa autoputa A4 kod Brezničkog Huma, proizveden je 2011. godine i tehnički je ispravan, a iako za sada nema zvaničnih informacija o uzroku i okolnostima nesreće nezvanična pretpostavka je da je vozač zaspao za volanom, prenose poljski mediji.

Pročitajte još:

Poljsko ministarstvo za infrastrukturu saopštilo je da je autobus koji je doživeo nesreću u Hrvatskoj proizveden 2011. godine, registrovan u Poljskoj i da je prošao sve zakonske provere. Tehnički pregled je obavljen u junu ove godine.

Portparol poljskog ministarstva spoljnih poslova Lukaš Jasina rekao je da su u autobusu bila 42 hodočasnika i dva vozača, a da su sve žrtve poljski državljani.

On je rekao da je hodočašće organizovalo bratstvo Svetog Josifa.

Među hodočasnicima, koji su u petak krenuli iz velikog marijanskog svetilišta u Čenstohovi u Međugorje, bila su tri sveštenika i šest časnih sestara.

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova uspostavilo je posebnu telefonsku liniju u vezi sa nesrećom autobusa, a policija je utvrdila spisak osoba koje je trebalo da putuju poljskim autobusom i poslala ga hrvatskoj strani.

Komentari

Vaš komentar