„Poprskali su nas suzavcem i počeli tući“: Navijači Betisa tvrde da su napadnuti u Zagrebu

Region 21. feb 202418:54 2 komentara
Shutterstock

Grupa maskiranih Bed Blu Bojsa napala je u Zagrebu četvoricu navijača španskog fudbalskog kluba Betis koja su doputovala na utakmicu s Dinamom, prenele su novine Diario de Sevilja.

Neimenovane žrtve ispričale su tim španskim novinama da su napadnuti u utorak uveče, po dolasku u Zagreb.

„Izašli smo iz taksija i tražili gde se tačno nalazi hostel. Odjednom nam se približio jedan muškarac i ljubazno nas upitao gde smo smešteni“, rekao je navijač Betisa.

„Nakon što smo mu odgovorili, pozvao je ostale koji bili tamo. Poprskali su nas suzavcem i počeli tući“, dodao je.

U napadu je učestvovalo otprilike osam maskiranih muškaraca. Nakon što su poprskali oči gostima ukrali su im ruksak i dve Betisove zastave.

Pročitajte još

„Oborili su me na pod i šutirali, pa imam više modrica na nozi. Uspeli smo zatim pobeći“, ispričao je uplašeni mladić.

Španci su prijavili napad hrvatskoj policiji, koja je odmah izašla na teren, pa uzela žrtvama otiske prstiju rekavši im da će pokušati pronaći ukradene stvari. Policija im je takođe rekla da su ih napali Bad Blu Bojsi jer se njihovo zvanično udruženje nalazi u blizini.

„Sama policija nam je rekla da su nas napali Dinamovi ultrasi jer se naš hostel nalazi samo nekoliko metara od njihovih prostorija“, ispričao je Betisov navijač.

Rekao je da se udruženje nalazi u prolazu od kuda su izašli napadači na ulicu, a prema opisu se čini da je reč o Ilici 37. To mesto se nalazi blizu Trga bana Josipa Jelačića.

Policija nije trenutno odgovorila na upit Hine.

Lakše povređeni gosti rekli su da će promeniti smeštaj, te su pozvali ostale navijače Betisa da budu oprezni tokom boravka u Zagrebu. Betis je prodao oko 400 ulaznica svojim navijačima od ukupno 1.254 koje su im bile na raspolaganju.

Dinamo i Betis će u četvrtak s početkom u 18.45h odigrati revanš utakmicu 1/16 finala Lige konferencija. Dinamo je pre nedelju dana pobedio s 1-0 u Sevilji gde je UEFA zabranila gostovanje Dinamovim navijačima.

Evropska krovna fudbalska organizacija ove sezone ne dopušta Dinamovim navijačima ulazak na evropske stadione jer su u kolovozu nasilni Bad Blu Bojsi otputovali u Atinu i sukobili se s navijačima AEK-a prilikom čega je ubijen jedan grčki navijač. Otputovali su tamo, iako im je bilo zabranjeno prisustvovanje utakmici. Više od sto osoba koje sebe nazivaju navijačima Dinama bilo je pritvoreno u Grčkoj, a sudski postupak protiv njih i dalje traje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare