Porodica Borilovića na sigurnom, policija poručuje – budimo razumni, nisu krivi

Region 15. avg 202210:32 komentara
REUTERS/Stevo Vasiljevic

Načelnik stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata u Centru bezbednosti Podgorica Srđan Korać rekao je za TV Vijesti da je porodica ubice sa Cetinja Vuka Borilovića na sigurnom i da nadležni nemaju "informacije koje ukazuju da će biti krvne osvete". On je građane pozvao da razumeju da porodica nema nikakve veze sa počinjenim zločinom.

Pročitajte još:

Korać je rekao da je porodica Vuka Borilovića na sigurnom i da nadležni nemaju „informacije koje ukazuju da će biti krvne osvete“. On je poručio da će se preduzeti sve mere i radnje da ta porodica bude bezbedna, naglasivši da oni ne mogu biti odgovorni za počinjeni zločin.

„Očekujem da to razumeju svi građani Cetinja i porodice oštećenih. Svi razumemo njihovu tugu i bol, ali moramo biti razumni i svesni da oni nisu odgovorni za zločin“, istakao je Korać.

Crnogorski mediji prenose da je Borilović sahranjen na tajnoj lokaciji, a da sahrani nije prisustvovala njegova porodica. Cetinjani navodno nisu dozvolili da bude sahranjen u njihovom mestu, objavio je crnogorski portal Press.

Gostujući na TV Vijesti, Korać je rekao da je od Cetinjanina Nenada Nena Kaluđerovića, koji je u nedelju u svojstvu građanina saslušan u Višem državnom tužilaštvu, oduzet i pištolj, koji će biti predmet daljih veštačenja. Kaluđerović se dovodi u vezu sa likvidacijom Borilovića.

Korać je rekao da se saslušavaju svedoci, kao i da će se obaviti veći broj veštačenja u Kliničkom centru, a trenutno se čeka balistički nalaz.