Požar u Dalmaciji pod kontrolom, na terenu vatrogasci i kanaderi

Region 14. jul 202207:39 5 komentara
TANJUG/ FOTO HINA/VALERIO BARANOVIC/ bs

Veliki požar koji je u sredu buknuo između Vodica i Šibenika jutros je, kako saznaje N1 Zagreb, okružen sa svih strana i više se ne širi.

Glavni vatrogasni komandant Slavko Tucaković rekao je da sada nema širenja požara, da je okružen i da nema otvorene vatre, piše N1 Zagreb.

“Situacija u Raslini i Zatonu je pod kontrolom. Od jutros tri kanadera gase na zapadnom delu požarišta područje Okit”, rekao je.

Povezane vesti:

Povređeni vatrogasac je dobro, kaže Tucaković. Propao je u bunar nakon čega je medicinski zbrinut.

“Bilo je uganuća noge, bilo je i udisanja dima tokom jučerašnjeg dana i noći kod vatrogasaca, ali svi su dobro”, dodao je.

Požar je, podsetimo, buknuo kod Mrdakovice na Benkovačkoj cesti, a dojava je stigla u 11:14. Požar se proširio prema Zatonu nedaleko od Šibenika, gde je ugrozio ljude i njihovu imovinu. Vatra je zahvatila više kuća u Zatonu, a ljude su spašavali brodovima.

Prema informacijama od srede uveče, izgorelo je dvadesetak kuća – desetak u Raslini i desetak u Zatonu.

Zbog požara za sav saobraćaj zatvorene su vodička obilaznica (DC8); državna cesta DC27 od raskrsnice s Jadranskom magistralom (DC8) do mesta Gaćelezi i županijska cesta Vodice-Gaćelezi (ŽC6086), izvestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na požarište je poslata i vojska, a u Zaton je u sredu stigao i hrvatski premijer Andrej Plenković sa ministrima obrane i unutrašnjih poslova.