Požar u Sloveniji gasi 1.000 vatrogasaca, pomoć stiže iz inostranstva

Region 21. jul 202216:10 > 16:125 komentara
N1

U tri sela u Sloveniji su se oglasile sirene za evakuaciju. Situacija na terenu je veoma ozbiljna, već peti dan gore požari, a na terenu je više od hiljadu vatrogasaca. U pripravnosti su bolničari i ekipe hitne pomoći. U gašenju požara pomažu helikopteri slovenačke vojske i policije, a pomoć je stigla i iz inostranstva.

Povezane vesti

Šef intervencije Sajmon Vendramin rekao je za N1 da trenutno ne zna pune razmere požara i stanje sela gde se vatra proširila, jer je „situacija na terenu veoma haotična“. ali je potvrdio da će danas sigurno biti više od hiljadu vatrogasaca ukupno.

„Danas nećemo moći da ugasimo požar. Nadajmo se da ovo neće biti najgori požar u istoriji Slovenije“, rekao je za N1 komandant Civilne odbrane Srečko Šestan. Reporter N1 javio je da na područje požara dolazi sanitarna ili sanitetska jedinica slovenačke vojske koja će biti spremna da pomogne u slučaju trovanja dimom i eventualnih povreda.

“Prema posljednjim informacijama, lekarska pomoć bila je potrebna petorici vatrogasaca, zadobili su lakše opekotine zbog gustog dima, a imali su i problema s disanjem. U pomoć je došla i letelica iz Hrvatske, pa će sa italijanskim avionima pomoći u gašenju ovog zaista velikog požara iz vazduha. Uslovi za gašenje iz vazduha izuzetno su otežani zbog zaista gustog dima, a sve dodatno otežava i kvar na vatrogasnoj hidrantskoj mreži, što znači da se voda za gašenje mora uvoziti sa drugog mesta”, rekao je reporter N1 koji prati situaciju erenu na terenu.

 

Komentari

Vaš komentar