Predsednica Slovenije od sutra u Crnoj Gori

Region 22. apr 202414:15 0 komentara
Stringer/AFP

Predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar boraviće od sutra u trodnevnoj poseti Crnoj Gori tokom koje će sa crnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem i drugim zvaničnicima razgovarati pre svega o jačanju ekonomske saradnje, ali i o situaciji na Zapadnom Balkanu i kriznim žarištima u svetu.

Prema najavama iz Ljubljane, poseta predstavlja nastavak i jačanje redovne bilateralne saradnje. Predsednik Crne Gora Jakov Milatović u novembru je posetio Sloveniju, a poslednji put sastao se sa Pirc Musar početkom aprila na otvaranju Delfi ekonomskog foruma u ​​Grčkoj.

Iz kabineta Milatovića uoči posete je saopšteno da Crna Gora „ima prijatelja i saveznika u Sloveniji, koja je već 20 godina članica EU koja čvrsto podržava njen dalji evropski put“.

Pirc Musar i Milatović razgovaraće, kako se očekuje, i o situaciji na Zapadnom Balkanu a posebnu pažnju posvetiće jačanju saradnje dve zemlje u okviru procesa Brdo-Brioni, jer će se ovogodišnji samit lidera održati u Crnoj Gori.

Pročitajte još:

Drugog dana posete Pirc Musar i Milatović prisustvovaće i otvaranju Jadranskog foruma o životnoj sredini, društvu i upravljanju (ESG Adria Samit) u Tivtu, a trećeg dana otvoriće poslovni forum u organizaciji Privredne komore Crne Gore, prenosi STA.

Osim sa Milatovićem, Pirc Musar će se u okviru zvanične posete Crnoj Gori sastati i sa predsednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem i premijerom Milojkom Spajićem.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!