Predsednik biračkog odbora priznao da Trivić nije upisao nijedan glas

Region 04. okt 202209:28 22 komentara
Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Predsednik Biračkog odbora u selu Krajišnik u Gradiški, Stevan Gutić, javno je priznao da je Centralnoj izbornoj komisiji BiH u zapisniku poslao netačne podatke o broju glasova na štetu Jelene Trivić, kandidata PDP za predsednika Republike Srpske, javlja BN.

U izjavi za BNTV, Gutić je takav postupak pravdao kasnim večernjim satima i umorom.

PROČITAJTE I:

„Ja sam Zoranu Kaliniću uveo 137 glasova, a Jeleni sam stavio tri nule“, rekao je Gutić ekipi bijeljinske televizije, koja je posetila ovo selo nakon što ga je Trivić navela kao jedan od primera krađe njenih glasova.

U Krajišniku je navodno rođena Jelenina majka, a komšije su ostale šokirane kada su saznale da je broj glasova za Trivić – nula.

Na pitanje da li zna da je njegov potez krivično delo i da se ne može smatrati greškom, Gutić je odgovorio: „Pa, znam, ali ja sam obavio razgovor u izbornoj komisiji. Oni su rekli da se ništa ne popravlja, nego da će se ponoviti brojanje“.

Sa biračkog mjesta broj 35, u CIK su poslati rezultati prema kojima je Milorad Dodik osvojio 235 glasova, Zoran Kalinić 204, a Jelena Trivić ponovo nijedan glas.