Prevremeni izbori u BiH: SNSD slavi u Bratuncu i Zvorniku, SDA u Vogošći

Region 05. feb 202320:59
N1

Prevremeni izbori za gradonačelnike Bihaća, Tuzle, Srebrenika i Zvornika i načelnike Opština Bratunac i Vogošća održani su danas u BiH, a birališta su zatvorena u 19 časova. Iz CIK-a ističu da osim jednog incidenta na biračkom mestu u Bihaću, nije bilo većih nepravilnosti.

SNSD slavi u dve opštine. Proglasili su pobede u Bratuncu i Zvorniku. SDA u Vogošći takođe slavi i kandidat Nihad Hasanović je novi načelnik Vogošće. Predsednik NiP Elmedin Konaković rekao je da je kandidat Trojke u Srebreniku Adnan Bijelić osvojio najviše glasova, prenosi N1 Sarajevo.

Prema prvim podacima u Bihaću vodi Elvedin Sedić iz POMAKA sa 4.390 glasa, Hamdija Abdić (SDA) ima 3.200, Adnan Habibija (SDP) 2.550, Amarildo Mulić (nezavisni) 1.012 i Damir Đug (nezavisni) 371. Hamdija Abdić, kandidat SDA za gradonačelnika Bihaća, čestitao je protivniku Pomaka Elvedinu Sediću koji prema nezvaničnim rezultatima trenutno prebrojanih glasova koje javljaju stranački posmatrači, ima najveću prednost.

Što se tiče Tuzle, izlaznost je bila niska, svega 23,14 odsto. Rad izborne administracije i proces glasanja pratilo je 64 posmatrača.

Komentari

Vaš komentar