Produžen pritvor makedonskom biznismenu Jordanu Kamčevu

Region 12. apr 202115:47
Pixabay

Krivični sud u Skoplju produžio je makedonskom biznismenu Jordanu Kamčevu pritvor u skopskom istražnom zatvoru za još 30 dana. Kako se navodi u saopštenju, Krivično veće Osnovnog suda "Skoplje" je prihvatilo predlog Tužilaštva za organizovani kriminal Severne Makedonije da se Kamčevu "produži mera pritvora za 30 dana".

Protiv tog rešenja dodaje se, stranke imaju pravo žalbe Apelacionom sudu „Skoplje“.

Povezane vesti:

Odbrana Kamčeva zatražila je da bude pušten iz pritvora, tvrdeći da je beleška Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) da priprema bekstvo (u Bugarsku) pribavljena na nezakonit način i da na njoj ne može biti zasnovana sudska odluka za pritvaranje.

Advokat Kamčeva, Toni Menkinovski je optužio vlast za kidnapovanje i torturu njegovog klijenta koji je skoro ceo mesec u istražnom odeljenju zatvora „Skoplje“.

Jedan od najbogatijih Makedonaca, koji ima i bugarsko državljanstvo, osumnjičen je u nekoliko krvičnih dela. Priveden je 14. marta na osnovu beleške koju je ANB dostavila Tužilaštvu da priprema bekstvo, a sudija za prethodni postupak je Kamčevu odredio 30-dnevni pritvor.

Kamčevu je pritvor određen zbog slučaja „Placevi na Vodnom“, gde je osumnjičen zajedno sa izbeglim makedonskim premijerom i bivšim liderom VMRO DPMNE Nikolom Gruevskim i bivšim šefom tajne policije Sašom Mijalkovim za kupovinu placeva u elitnom delu Skoplja parama „prisvojenim“ od tada vladajuće stranke.

Sa Sašom Mijalkovim osumnjičen je i u slučaju „Imperija“ za zločinačko udrživanje i finansinansijski kriminal.

Komentari (0)

Vidi sve komentare