Protesti širom Crne Gore protiv formiranja manjinske vlade

Region 20. jan 202221:164 komentara
Crna gora, pokrivalice, ilustracije, Montenegro, more, Budva, primorje
N1

U Podgorici je završen skup građana koji se protive inicijativi za formiranje manjinske Vlade Crne Gore, sa kojeg je poručeno da će okupljanje biti nastavljeno i sutra s ciljem odbrane pobede na izborima 30. avgusta 2020. godine. Protesti građana održani su i u Bijelom Polju, Beranama, Nikšiću, Baru, Kolašinu, na Žabljaku.

Prilazi zgradi Vlade su bili zatvoreni, a okupljeni građani su blokirali saobraćaj na bulevarima Svetog Petra Cetinjskog i Stanka Dragojevića. Okupljeni ispred zgrade Vlade u Podgorici su se nakon protesta uputili ka mostu „Milenijum“, gde su kratko blokirali saobraćaj.

POVEZANE VESTI:

Nije poznato ko je organizator okupljanja, a partije koje su javno podržale aktuelnu Vladu i premijera Zdravka Krivokapića tvrde da ne stoje iza protesta.

Slobodan Bulajić iz Miholjskog zbora pozvao je političare da im se pridruže, navodeći da je „sada jasno da je partija URA Dritana Abazovića bila trojanski konj“.

On je podsetio da je URA, kao i druge partije, u izbornoj kampanji saopštavala da nakon izbora neće sa Demokratskom partijom socijalista.

Na skupu u Podgorici su bili poslanici Demokrata i Prave Crne Gore, Danilo Šaranović i Marko Milačić, kao i savetnici predsednika Skupštine Alekse Bečića.

Komentari

Vaš komentar