Pupovac: Vučićev poziv da se istaknu zastave nisam doživeo kao provokaciju

Region 16. sep 202122:0143 komentara
Izvor: N1

Predsednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac rekao je da poziv Aleksandra Vučića da hrvatski Srbi okače srpske zastave po Hrvatskoj nije doživeo kao provokaciju, da to posmatra kao stvar koja se događa u Srbiji kao i da je za njih ta "stvar juče završena".

Povezane vesti:

„Ja to nisam doživeo kao provokaciju, ja to posmatram kao stvar koja se događa u Srbiji. Za nas je ta stvar bila završena. Naša dužnost je da vodimo brigu o položaju Srba u Hrvatskoj, o dobrim međuetničkim odnosima u Hrvatskoj“, rekao je Pupovac za Novu TV upitan je li poziv srpskog predsednika Vučića bila provokacija usmerena prema njemu.

„Za nas je bilo važno da se razjasni pod kojim uslovima u Hrvatskoj i Srbiji fizička lica mogu da koriste zastave drugih zemalja. Za nas je bilo važno da Srbi u Hrvatskoj razumeju da svoju nacionalnu trobojku mogu da koriste na praznike koji su vezani uz njihove institucije ili uz značajne praznike na službenim skupovima“, rekao je Pupovac.

Upitan je li došlo vreme da se Vučić ne petlja i ne šalje takve poruke, Pupovac je uzvratio: „Mi smo svoj posao odradili, ničega što bi bilo kome moglo da zasmeta nije bilo“.

Komentari

Vaš komentar