Putnici na aerodromu u Tivtu više od šest sati čekali da polete za Beograd

Region 30. jul 202120:50 > 21:462 komentara
Izvor: JIM WATSON/AFP (ilustracija)

Više od 200 putnika šest sati je na aerodromu Tivat čekalo da poleti za Beograd avionom kompanije "Air Montenegro". Kompanija "Air Montenegro" ističe da je do kašnjenja letova je došlo usled operativnih razloga i dodaju da službe rade na regulisanju saobraćaja u što kraćem roku.

Kako su kazali Vijestima, let je bio zakazan u 11 časova, da bi im potom odložili za 12 časova, pa potom opet.

Prema podacima na sajtu Aerodroma Crne Gore, svi avioni na liniji Tivat-Beograd su poleteli.

Vijesti pišu da su se putnici žalili da ne mogu da napuste zgradu aerodroma gde nema klime, da je veliki broj dece i praktično neizdrživo.

Kompanija je saopštila da su svi putnici sa današnjih letova stigli na svoja odredišta. Letovi „Air Montenegra“ ka drugim destinacijama se odvijaju po ustaljenom redu letenja, dodaje se u saopštenju.

Kako „Vijesti“ nezvanično saznaju, probleme je uzrokovalo ispadanje iz saobraćaja aviona tipa embraer E-190 (D-ACJJ) koji Air Montenegro, inače, iznajmljuje od nemačke kompanije German Airways.

Nemački avion uzet je u najam po tzv. ACMI aranžmanu (aircraft, crew, maintenance, insurance) što znači da u ovom slučaju, leti nemačka posada, a njegov vlasnik – kompanija German Airways je zadužena i za održavane i plaćanje osiguranja.

D-ACJJ je jutros obavio redovan let na liniji Podgorica-Beograd, nakon čega je zbog tehničkih poteškoća, ostao na beogradskom aerodromu, odakle nije na vreme poleteo za Tivat. Tako je nemački avion „ispao“ iz planiranog saobraćaja Air Montenegra, a što je dovelo i do problema sa putnicima te kompanije koji su kupili karte za kasnije planirani let ovog aviona iz Tivta za Beograd.

Komentari

Vaš komentar