Ranjen šef poslaničkog kluba SDS, SNSD tvrdi da napad nema političku pozadinu

Region 01. avg 202111:38 > 12:563 komentara
Izvor: N1

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da je Petar Stanić, koji je pucao u šefa poslaničkog kluba Srpske demokratske stranke (SDS) u parlamentu RS, osumnjičen za krivično delo "ubistvo u pokušaju".

U saopštenju se navodi da je juče oko 17.00 Policijskoj stanici Prnjavor prijavljeno da je Petar Stanić iz pištolja pucao u Miladina Stanića, sa kojim „ima nerešene imovinske odnose oko lokalnog puta“.

Iz Policijske uprave Banjaluka su naveli da je reč o nerešenim imovinsko-pravnim odnosima između članova porodice Stanić i osudili „izjavu narodnog poslanika Miladina Stanića i SDS, koji ovaj događaj nazivaju ‘političkim činom'“.

„Uvidom u službene evidencije smo utvrdili da postoji više od deset prijava između članova porodice Stanić u poslednjih godinu dana koje se odnose na nerešene imovinsko-pravne odnose, da je to problem koji traje godinama i da policija redovno interveniše“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su po svakoj prijavi policijski službenici Policijske stanice Prnjavor postupili profesionalno, te o svemu obaveštavali nadležne službe, Кomunalnu policiju, Odeljenje za stambeno-komunalne poslove opštine Prnjavor, kao i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, kojem su dostavljani izveštaji o počinjenim krivičnim delima.

Miladin Stanić je ranije izjavio da je napad na njega ima političku pozadinu i da sumnja da je „naručeno njegovo ubistvo“.

„Nemam nikave nerešene odnose“, kazao je Miladin Stanić.

On je kazao da je Petar Stanić, koji je na njega ispalio više hitaca, „zagriženi SNSD-ovac“, koji mu je posle prošlogodišnjih lokalnih izbora, na kojima je u Prnjavoru pobedio načelnik iz SNSD-a, rekao da „sada može da radi šta hoće“.

„Više puta sam upozoravao policiju, ali niko ništa nije radio“, kazao je Miladin Stanić, a kako je dodao, nije dao izjavu o događaju, jer „policiji ne veruje“, i iskaz će dati nadležnom tužiocu.

Stanić je naveo da „ne bi bio iznenađen da je bilo naručeno da ga ubije“ Petar Stanić i da mu je nedavno i šef poslaničkog kluba vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u parlamentu RS Igor Žunić rekao: „Videćeš kada ti se mi nakačimo…“.

SDS je osudila napad na šefa poslaničkog kluba te stranke u parlamentu RS, navodeći da nadležni u najkraćem roku treba da odgovore da li taj napad ima političku pozadinu.

„Oružani napad na šefa Kluba poslanika najveće opozicione stranke u svakoj demokratiji je alarmantan dogadjaj i zbog toga tražimo od nadležnih institucija što hitnije hapšenje i procesuiranje počinioca“, istakli su iz SDS-a i zatražili maksimalnu zaštitu za svog poslanika Miladina Stanića.

Iz vladajućeg SNSD su saopštili da je, prema informacijama kojima oni raspolažu, narodni poslanik SDS Miladin Stanić povređen u porodičnom sukobu koji nema nikakve veze s politikom.

„Izražavamo žaljenje što je došlo do povređivanja poslanika Stanića, ali i osudu što lični problem imovinske prirode, koji godinama ima sa rodjakom koji je i pucao na njega, Stanić pokušava da stavi u politički kontekst“, saopšteno je iz SNSD.

U saopštenju SNSD je navedeno da se očekuje od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i nadležnog tužilaštva da svoj posao završe u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i da celi slučaj dobije sudski epilog.

Komentari

Vaš komentar