Penzionerka, mladić, ginekolog: Slučajne žrtve u ratu škaljarskog i kavačkog klana

Region 21. jun 202419:40 15 komentara
Eksplozija bombe na Cetinju
Tanjug/ AP/ Risto Bozovic

Petar Kaluđerović i Dragan Roganović poginuli su na Cetinju u nastavku rata između dva zaraćena crnogorska narko-klana, a još dva pripadnika tih klanova su povređena. I dok skoro svi mediji pišu uglavnom o škaljarcima, samo usput se pomene žena od 66 godina, koja je takođe povređena u bombaškom napadu.

Penzionerka stara 66 godina prolazila je ulicom kada je odjeknula eksplozija. Geleri su leteli na sve strane, a ona je pogođena u glavu, abdomen i vrat, prenosi Nova.rs. Hitno je prebačena u Kliničko bolnički centar u Podgorici, a za sada se nalazi van životne opasnosti.

Ranjena žena nije član ni škaljarskog ni kavačkog klana, a onoga ko je aktivirao bombu na Cetinju nije bila briga da li će stradati još neko sem meta.

Ovo nije prvi put da „civili“ stradaju od kuršuma ili bombi namenjenih drugima.

Ranjen dok je sedeo u kafiću punom „škaljaraca“

U decembru 2018. godine jedna epizoda rata kavačkog i škaljarskog klana dogodila se u Beogradu, na Crvenom krstu. Tada su atentatori upali u kafić u kome su se skupljali ljudi bliski škaljarskom klanu i Luki Bojoviću. Glavna meta je bio škaljarac Miloš Nilović Runjo, koji je nekim čudom izbegao kuršume, ali te sreće nije bio Vladimir Popović Pop, blizak saradnik Luke Bojovića. U kiši metaka, u punom kafiću, bilo je i kolateralne štete, pa je ranjen jedan mladić, koji je izabrao pogrešan kafić da popije piće.

Španska misica teško povređena u napadu na dečka

Eksplozija još jedne bombe povredila je pogrešnu osobu. Naime, kada su 11. avgusta 2018. godine u beogradskom naselju Galenika atentatori podmetnuli bombu pod automobil kojim je upravljao sada već pokojni Strahinja Stojanović, nisu računali da će vrata otvoriti njegova tadašnja devojka, Španjolka Olac Bilbao Sančez, koja je tom prilikom teško povređena.

Samo zahvaljujući naporima lekara nije ostala bez noge.

Rafali iz automatskog oružja

Goran Marković je kolima prilazio kući u aprilu 2015. godine u Bečićima, kada su iz mraka istrčali atentatori. Na nesrećnog čoveka su ispaljeni rafali iz automatskog oružja i on je ostao na mestu mrtav.

Policiji nije bio jasan motiv ovog zločina, sve dok nisu shvatili da je u pitanju zamena identiteta, jer su napadači od Markovića pomislili da je njegov prijatelj Goran Đuričković, koji mu je ponekad dolazio u kućne posete.

Ginekolog iz Niša ubijen u kafiću

Doktor Dragan Zečević, ginekolog iz Niša, sedeo je u kafiću u Bečićima u decembru 2016. godine, gde je bio redovan gost. Zečević je bio penzioner, star 69 godina, koji se posle završetka karijere preselio u Bečiće. U jednom trenutku je pored kafića prolazio skuter sa koga je suvozač otvorio vatru i krenuo da rešeta po kafiću.

Meta napada bio je Đorđe Boreta, „lice iz kriminogene sredine“, ali atentatore nije bilo briga koga će sve pogoditi, uz uslov da likvidiraju Boretu. Oni su uspeli da likvidiraju metu, ali je, ni kriv ni dužan, stradao i doktor Zečević.

Ubijeni Boreta bio je navodno škaljarac, a osim njega i doktora Zečevića pogođen je još jedan čovek, ali je on preživeo napad.

Mladić bez dosijea ubijen u napadu na Šakovića

Još jedan kafić bio je u martu 2019. godine poprište tragedije, kada je ubijen Milić Minja Šaković, blizak škaljarskom klanu, ali i čovek koji nije imao veze sa njim, osim što je sedeo za susednim stolom u kafiću „Forum“.

Šaković, meta napada, primetio je napadača i počeo da beži, a atentator je počeo da puca za njim. Napadač je pogodio Šakovića, ali i Radivoja Jovanovića (27) mladića bez dosijea, koji je sedeo za jednim od susednih stolova. Obojica su od zadobijenih povreda preminuli.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare