Reakcije Kneževića: Napad politički motivisan, od večeras nosim oružje

Region 07. dec 202219:506 komentara
Izvor: Youtube/Printscreen

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i poslanik u Skupštini Crne Gore Milan Knežević ocenio je da je napad na njega politički motivisan, saopštio da se ne oseća bezbedno i da će od večeras nositi oružje. Knežević je to izjavio posle saslušanja u Centru bezbednosti u Podgorici, gde je podneo krivičnu prijavu protiv napadača.

Poslanik DF-a je napadnut ranije danas na podgoričkom aerodromu.

„U pratnji vozača i člana obezbeđenja došao sam na aerodrom da sačekam suprugu koja je doputovala iz Beograda. Na parkingu, dok sam sedeo u automobilu, prišao je neki mladić iz automobila cetinjskih registracija i počeo sa salvom uvreda i negativnih komentara na moj račun. Mladića nikad u životu video nisam, a nakon verbalnog napada na mene, spustio sam staklo i pitao ga kakav je problem, nakon čega je nastavio da me vređa“, rekao je Knežević.

Objasnio je da su njegov vozač i on procenili da može doći do fizičkog kontakta i da može biti fizički ugrožen.

„I juče sam na Fejsbuku dobio pretnju da je prava sreća što sam još živ jer sam neprijatelj Crne Gore. Zbog toga što sam na raznim portalima targetiran kao neprijatelj Crne Gore i saradnik raznih službi, moj vozač je reagovao pravovremeno i zaustavio je fizički napad na mene“, kazao je Knežević.

On je rekao da nije izazvao incident, te da je „maksimalno“ pokušao da ga izbegne.

Jedan od čelnika DF-a je kazao da će „morati da se brani kako zna i ume“ i poručio da će od večeras on i njegovo obezbjeđenje nositi oružje.

„Tražio sam da nosim oružje, jer mi je ugrožena bezbednost, ali nadležni kažu da to nije moguće jer se vodi krivični postupak protiv mene. Ja sad saopštavam svima da ćemo od večeras i ja i obezbeđenje da nosimo oružje, jer se osećamo ugroženo“, poručio je Knežević.

On je ocenio da država do sada nije reagovala „na pravi način“.

Komentari

Vaš komentar