Reakcije u Hrvatskoj: Vrh HDZ optužio deo medija za urotu protiv Vlade

Region 11. jan 202121:41 0 komentara
Nel Pavletic/PIXSELL

Vodeći ljudi HDZ-a - predsednik stranke Plenković, šef Sabora Jandroković, ali i Vladimir Šeks, kao i potpredsednica Evropske komisije Dubravka Šuica večeras su na virtuelnoj sednici Predsedništva te stranke, nezvanično saznaje N1, bili prilično kritični prema medijima, ali i opoziciji.

Poručili su da se deo medija udružio sa opozicijom, levom, kao i sa delom radikalne desnice, u tvrdnjama kako je država Hrvatska loše reagovala u kriznoj situaciji nakon razornog zemljotresa i to sve kako bi naštetili HDZ-u i Vladi.

Izvori N1 prenose da je Plenković članovima Predsedništva rekao da deo medija i opozicija pokušavaju da umanje ulogu vlade u pomoći Banovini, a u tim ga je rečima podržao i Jandroković.

Posebno se u svojim tvrdnjama istakla Dubravka Šuica jer, kako prenose izvori, ona je ustvrdila da je evidentno da mediji pokušavaju da sruše HDZ, a da se to vidi i iz toga što „Banovinu zovu Banijom“.

U četvrtak je nakon sednice Vlade hrvatski premijer održao konferenciju za medije na kojoj je izvestio o dosadašnjim aktivnostima u vezi sa zemljotresima pogođenim područjem. Ali, predsednik Vlade počeo je raspravu s novinarima nakon što su ga upitali da li je trebalo da se brže reaguje.

Dan kasnije, Plenković je takođe imao zakazanu konferenciju za novinare, ali se ona nije održala jer je on kasnio sat vremena, a mediji su napustili salu.

Nakon ovoga poteza novinara, iz Vlade Hrvatske su se pravdali time da ne znaju da procene koliko koji sastanak može trajati, međutim, to nije prvi put da Plenković tako puno kasni na zakazane konferencije za medije.