Reka Lim urušila most kod Ruda

Region 21. jan 202312:01 > 22:472 komentara

Reka Lim je u naselju Mrsovo u Rudom urušila most, preko kojeg je sada nemoguć prelazak, saopšteno je iz Uprave civilne zaštite Republike Srpske. Iako je nivo reke Lim u opadanju, nadležni objašnjavaju da je veće drvo udarilo u most i srušilo ga. Potpuno je odsečeno pet sela, oko 50 domaćinstava, saobraćaj je potpuno obustavljen i pričinjena je velika materijalna šteta.

Civilna zaštita Republike Srpske izvjestila je Predsedništvo Bosne i Hercegovine, i zatražila pomoć Oružanih snaga za sanaciju visećeg mosta, potvrđeno je za N1. Dodaju da je lokalno stanovništvo koristilo viseći most i za motorni saobraćaj, te da u ovom trenutku čiste alternativni pravac kako bi stanovništvo koje se nalazi u selu s druge strane Lima imalo putnu komunikaciju.

Stanovnici mogu koristiti alternativne pravce, a sanaciji mosta, na kojem je pričinjena veća materijalna šteta, pristupiće se posle smanjenja vodostaja Lima, navodi se u saopštenju.

Nivo reke Drine na području Foče je u opadanju, dok je Ćehotina opala za dodatnih 40 centimetara i voda se povukla iz naselja Mahala.

Na području Višegrada stanje sa vodostajima se u potpunosti stabilizovalo, naveli su iz Uprave civilne zaštite RS.

U Bijeljini su i dalje na snazi vanredne mere odbrane od poplava, ali je vodostaj reke Drine u stagnaciji.

Drina se polako povlači iz poplavljenih naselja Terminal u Karakaju i Donjem Šepku, na području Zvornika.

Na području Kozarske Dubice, na lokaciji Dubičke ravni, proglašeno je stanje redovne odbrane od poplava, jer raste vodostaj reke Save na tom mestu.

Vodostaj reka Sana i Una stagnira i u njhovom slivu nema ugroženih objekata.

Situacija je stabilna i na području Banjaluke, a vodostaj Vrbasa, koji je bio u porastu, polako opada.

Komentari

Vaš komentar