SAD najavljuju sankcije, Dodik poziva NATO da “rokne raketu” onima koji prete

Region 16. nov 202121:2534 komentara
Izvor: Tanjug/ AP Photo

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik otkrio je danas da se u pismu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena članovima državnog predsedništva najavljuju sankcije. "Verujem da je za bošnjačku javnost to dobra vest", zaključio je Dodik.

Na pitanje reporterke N1 Sarajevo šta je bio sadržaj pisma koje je preneo savetnik Stejt departmenta Derek Šolet, Dodik je kazao, između ostalog, da su najavljene sankcije.

Povezane vesti

“Ja sam rekao – samo vi uvodite sankcije, mi ćemo sprovoditi našu politiku. Ako je Amerika spala na to da sprovodi sankcije i da njihovi službenici po BiH zovu raznim telefonima i prete – pokazuje da su u funkciji jednog naroda – bošnjačkog. Ako se u Bosni i Hercegovini Srbi i Hrvati ne osećaju dobro, a Amerikanci jesu, onda je to neka američka zemlja. Trebali bi onda da budemo 51. savezna država. Mislim da će SAD kad, tada morati sprovoditi realne politike, a ne da prete sankcijama. To više ne igra kod ljudi u Republici Srpskoj”, poručio je Milorad Dodik.

Dodao je kako bi sankcije samo još više radikalizovale situaciju u državi.

“Sankcije bi učinile stvari nepovratnim po funkcionisanje BiH. Sankcije više ne mogu zastrašiti narod. Mi radimo za narod, a ne za američke interese”, kazao je član Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Dodik je ispričao kako je predstavnicima međunarodne zajednice predložio da se sankcionišu oni koji prete ratom. Kazao je da bi trebalo i NATO vojno intervenisati…

“Mislim da bi za njih bilo bolje, da bilo ko pokrene vojne aktivnosti, da će NATO bombardovati, da kažu – roknućemo raketu tamo gde se pokrećete”, naveo je Milorad Dodik.

Komentari

Vaš komentar