Šakal uleteo u kafić, skakao po stolovima i razbijao, gosti pobegli

Region 17. dec 202218:373 komentara
šakal
Nikola Cutuk/PIXSELL

Na sisačkoj gradskoj pijaci u subotu je uhvaćen zalutali šakal, koji je nakratko ušao u jedan od kafića prestravivši goste, a zbrinuli su ga članovi sisačkog Skloništa za životinje. 

Šakal je u kafić uleteo jutros oko 8.30 sati. Preplašena divlja životinja počela je da skače između stolova i po njima, tražeći izlaz, razbivši nekoliko čaša i šoljica, a gosti su u panici napustili lokal. Kada je životinja u traženju izlaza ušla i u WC, prisebni konobar ju je tamo zatvorio.

Vlasnik lokala odmah je nazvao službe koje bi mogle da pomognu pri hvatanju čaglja. Prvi su stigli policajci koji su obezbedili prostor oko kafića, a nakon nekog vremena intervencijom gradske uprave na pijacu su došli članovi sisačkog Skloništa za životinje.

Budući da šakal nije prihvatio mamac sa sredstvom za omamljivanje, odvažni članovi Skloništa su ga uhvatili čeličnim “lasom”, te u kavezu izneli u kombi.

Koliko je poznato, to je prvi slučaj da je šakal u potrazi za hranom, došao do samog centra grada. Do sada je zabeleženo da su šakaliu nekoliko navrata dolazili na periferiju Siska, gde su napadali domaće životinje, ali u samom gradu još nisu zapaženi.

Komentari

Vaš komentar