Sanader postao šef zatvorske biblioteke

Region 23. feb 202422:14 27 komentara
AFP

Ivo Sanader, bivši predsednik Vlade Hrvatske postao je šef zatvorske biblioteke u zatvoru Lipovica. Nije zaposen već i dalje zatvorenik, ali je zadužen za kulturno uzdizanje zatvorenika. Sanader je iz Remetinca prebačen u Lipovicu i sada se njegova obrana nada da je to prvi korak ka slobodi, prenosi Nova TV.

Zbog uzornog ponašanja, ali i narušenog zdravlja, bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader više se ne nalazi u Remetincu.

Pročitajte još:

“Gospodin Sanader se već par meseci nalazi u Kazneno-popravnom domu Lipovica. To je poluotvoreni zatvorski režim, i sada se nalazi u bitno boljim zatvorskim uslovima nego ranije”, objasnio je njegov advokat Čedo Prodanović.

U Lipovici kaznu služi 80-ak osuđenika koji borave u sobama koje su u proseku površine od 20 kvadrata, a bivši premijer svoju deli s cimerom.

Zatvorenici imaju stalnu zdravstvenu zaštitu – doktora i dve medicinske sestre – i brojne druge pogodnosti, piše Dnevnik.hr.

Protiv njega se vodilo pet postupaka

“To je u suštini zatvor koji nije zatvor. Preko dana se oni slobodno šetaju po tom kompleksu, popiju kafu, primaju posete. To je neki zatvor po meri čovjeka”, rekao je Prodanović.

“Ja sam bio kod njega jednom, tada još to nije radio, ali očigledno je da je tamo zadužen da vodi brigu o kulturnom uzdizanju zatvorenika”, napomenuo je Prodanović te dodao da nikada nije klonuo duhom, iako je iza rešetaka proveo gotovo deceniju.

“On je čvrst, on je izdržao puno teže uslove, tako da tek sada nema problema. Naravno da prati politiku, ali nismo se bavili previše s politikom”, ispričao je.

Objedinjenom presudom za afere Fimi Media, Planinska i INA-MOL, Sanader iza rešetaka mora da provede ukupno 18 godina. Protiv njega se vodilo pet postupaka, od čega je u dva pravosnažno oslobođen.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare