Šapić u Sokocu: Treba odati poštu svim žrtvama ratova u bivšoj Jugoslaviji

Region 17. jul 202216:28 11 komentara
Tanjug/Foto Srna/Dobrila Abazović

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić posetio je Sokolac, opštinu na području sarajevsko-romanijske regije u Republici Srpskoj, gde je razgovarao sa načelnikom te opštine Milovanom Bjelicom.

Šapić je novinarima rekao da se odlučio da njegova prva zvanična poseta, od kada je na funkciji gradonačelnika Beograda, bude baš Sokocu, da bi javnost u Srbiji i u regionu podsetio na važnost Vojničkog spomen-groblja „Mali Zejtinlik“.

„Treba da odamo poštu, pre svega, srpskim žrtvama, a onda kad odajete svojim žrtvama, to znači da ste spremni da odajete poštu svim žrtvama ovih nesrećnih ratova“, rekao je Šapić.

On je izrazio uverenje da će, kada je srpska strana u pitanju, biti učinjeno sve da se nikada ne vrate i ne ponove zla koja su zadesila ove prostore i da to očekuje i od pripadnika drugih naroda.

Gradonačelnik Beograda je sa saradnicima, u pratnji domaćina, posetio Vojničko spomen-groblje na Sokocu „Mali Zejtinlik“ i sastao se sa porodicama poginulih boraca, a obišao je i crkvu Svete Petke i manastir Svetog Georgija na Ravnoj Romaniji.

Načelnik Sokoca Milovan Bjelica je novinarima rekao da je sa Šapićem razgovarao o planovima izgradnje solarne elektrane, formiranju poslovne zone i drugim projektima značajnim za ovu opštinu.

Bjelica je naveo da se na području Sokoca nalazi Vojničko spomen-groblje „Mali Zejtinlik“ i manastir Svetog Georgija, na čijim su zidovima uklesana imena 4.000 srpskih boraca, poginulih tokom proteklog rata na području sarajevsko-romanijske regije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare