SDS i PDP predali zahtev CIK-u za poništavanje izbora za predsednika RS

Region 05. okt 202217:44 2 komentara
N1 Sarajevo

Lideri SDS-a i PDP-a, Mirko Šarović i Branislav Borenović, u pratnji kandidatkinje za Predsednika Republike Srpske Jelene Trivić, predali su Centralnoj izbornoj komisiji BiH zahtev za ponovno brojanje i poništavanje izbora za nivo Predsednika RS.

Branislav Borenović, predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) kaže da se moraju prebrojati ponovo glasovi za predsednika Republike Srpske jer su uočene brojne nelogičnosti i nepravilnosti i, kako kaže, mora se utvrditi šta se zapravo nalazi u biračkim kutijama.

„Obuhvatili smo 65 hiljada glasova koji su kontaminirani, koji su po nama zloupotrebljeni i kojima se prekraja izborna volja građana. Verovatno se radi i o više od 65 hiljada glasova. Ustanovili smo da je 35 hiljada glasova nevažećih za predsednika RS. Neverovatna je razlika od 20 hiljada glasova u korist jednog kandidata u Doboju, Prijedoru, Zvorniku što je u suprotnosti sa onim prvim rezultatima koje smo dobijali i da su 10 hiljada dobili nepoznati kandidati“, kazao je Borenović.

Povezano:

Kandidatkinja PDP-a za predsednicu RS Jelena Trivić kaže da je proces brojanja na brojnim mestima bio ravan „ratnom stanju“ i da će boriti do kraja, kako je rekla – za istinu šta se zapravo desilo.

„Videli ste jedan snimak na kojem upadaju batinaši koji nasrću na posmatrača koji se nije povukao. Koliko je bilo onih koji su se povukli? Pazite, tu je bilo žena”, rekla je Trivić.

Čelnik SDS-a Mirko Šarović naveo je da „upiru prste“ ka svim nivoima za glasanje i postavljaju pitanje za sve nivoe vlasti i da je „grad Doboj primer mafijaške organizacije“.