Šef crnogorske diplomatije: Vratiti vladu na evropski put ili izbori

Region 05. jul 202218:42 3 komentara
N1

Ministar inostranih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić saopštio je da će njegova Socijaldemokratska partija (SDP) naredna tri dana iskoristiti kako bi vladu vratila na evropski put, a ako u tome ne uspe, vanredni izbori su jedini odgovor.

Komentarišući najavu potpredsednika Vlade Crne Gore Vladimira Jokovića da će na sednici u petak biti glasanje o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), Krivokapić je rekao da bi Joković i premijer Dritan Abazović trebalo da odgovore zašto crkvena pitanja ponovo postaju dominantna tema u zemlji.

Povezane vesti

Manjinska vlada je formirana sa jasnim zadatkom – ubrzane EU integracije i bolji život naših građana i ta dva cilja su nerazdvojna. Takva vlada je dobila široku međunarodnu podršku, ukazao je Krivokapić, prenosi RTCG.

Odjednom se desilo da prioiritet vlade više nisu ta dva stuba, nego druga dva stuba koja nisu prioritet EU, nego neke druge države, a to je položaj njene crkve u Crnoj Gori i Otvoreni Balkan, predočio je šef crnogorske diplomatije.

Prevariti evropske partnere dva puta sa delovima iste vlade ne sme se dozvoliti. Mandat se mora vratiti građanima i onda su u oktobru spremni i državni izbori, rekao je Krivokapić.