Severina proglašena krivom

Region 28. mar 202312:55 20 komentara
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Severina je na zagrebačkom sudu nepravosnažno proglašena krivom i kaznili su je novčano za prekršaj protiv javnog reda i mira.

Radi se o slučaju vređanja socijalnih radnica.

Kako nezvanično saznaju 24sata.hr, Severina je u odbrani odbacila krivicu i ima pravo na žalbu.

U čl. 17 hrvatskog prema kojem su kaznili Severinu piše: “Ko omalovažava ili vređa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonitog naređenja, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20,00 do 100,00 evra ili kaznom zatvora do 30 dana.”

Severina je prema optužnici vređala socijalnu radnicu Centra za socijalnu zaštitu Maksimir prošle godine. Centar za socijalnu zaštitu je podneo prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog vređanja i omalovažavanja službene osobe.

Pjevačica je, stajalo je u prijavi, nazvala Centar za socijalnu zaštitu te “verbalno i agresivno nastupila prema socijalnoj radnici u predmetu”. Prema iskazu socijalne radnice, Severina nije birala reči u razgovoru s njom.

Socijalna radnica na sudu je navela što joj je Severina izgovorila.

“Međutim, nju ne zanima što se ima za reći, nego nastavlja: Je… vam majku svima, ovo je zaje…, zaje… me već devet godina i sad je dosta”, navela je socijalna radnica.

Komentari (20)

Vidi sve komentare