Severna Makedonija proterala još šest ruskih diplomata

Region 15. apr 202213:053 komentara
Izvor: Pixabay

Vlasti Severne Makedonije proglasile su još šest ruskih diplomata za nepoželjne osobe i dale im rok od pet dana da napuste zemlju. Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova najavila je da će Moskva "adekvatno odgovoriti".

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije saopštilo je da je danas pozvalo ruskog ambasadora u Skoplju Sergeja Bazdnikina i da mu je „uručilo diplomatsku notu kojom je šest zaposlenih u Ambasadi Rusije označeno za nepoželjne osobe“ u toj zemlji.

Pročitajte još:

„Prema informacijama dobijenim od nadležnih organa, te osobe su izvele aktivnosti koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i treba da napuste teritoriju Severne Makedonije u narednih pet dana“, navodi se u saopštenju.

Severna Makedonija je 28. marta proterala pet ruskih diplomata uz isto obrazloženje, da su se bavili aktivnostima koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da će Moskva „adekvatno odgovoriti“ na današnju odluku Skoplja o proterivanju ruskih diplomata.

Komentari

Vaš komentar