Sijarto: Ukoliko Mađarskoj ostane dovoljno vakcina, deo će usmeriti Crnoj Gori

Region 10. feb 202113:381 komentar
Anadolija

Mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto ponudio je mogućnost da Mađarska Crnoj Gori dopremi određeni broj vakcina protiv koronavirusa, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova.

U telefonskom razgovoru sa šefom crnogorske diplomatije Đorđem Radulovićem „Sijarto je ponudio mogućnost Crnoj Gori da dopreme određeni broj vakcina njihovim avionima“ i „kazao da oni pregovaraju i sa drugim proizvođačima, te da će, ukoliko im ostane dovoljan broj vakcina, usmeriti deo Crnoj Gori“, piše u saopštenju koje prenose podgoričke Vijesti.

Radulović je mađarskog kolegu, kako se navodi, „informisao da u Crnoj Gori nije započeta vakcinacija protiv koronavirusa i da bi joj stoga u ovom trenutku od izuzetnog značaja bila podrška Mađarske u nabavci određenih doza vakcina“.

On je, dodaje se, zahvalio na spremnosti Mađarske da pomogne u transportu i nabavci vakcina, ocenjujući da bi to bio izuzetan gest i snažna poruka da je Evropa uz Crnu Goru.

Radulović je izrazio zadovoljstvo što će krajem februara boraviti u Mađarskoj i dodao da ta „poseta predstavlja potvrdu prijateljskih odnosa dve države“ i „priliku da se sagledaju potencijalne oblasti za dalje unapređenje bilateralne saradnje“.

Sijarto je istakao da su Crna Gora i Mađarska „u kontinuitetu posvećene razvoju sadržajnih odnosa, koji su osnaženi evroatlantskim vrednostima, kao i neupitnom podrškom Crnoj Gori na putu ka EU“, navodi se u saopštenju crnogorskog ministarstva.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar