Sinu bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore određeno zadržavanje do 72 sata

Region 25. maj 202220:57 komentara
N1, Ilustracija

Milošu Medenici, sinu bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, određeno je zadržavanje do 72 sata, saopštio je njegov branilac advokat Stefan Jovanović.

On je pojasnio da će Medenica u tom roku biti priveden kod sudije za istragu, prenele su Vijesti.

Medenicu je u Specijalnom državnom tužilaštvu saslušala specijalna tužiteljka Nataša Bošković.

Advokat Jovanović istakao je da zbog tajnosti postupka ne može govoriti o detaljima, naglasivši da se Medenica predao nadležnim organima.

POVEZANE VESTI:

„S obzirom da je postupak označen tajnim, jedino što mogu da kažem jeste da je moj branjenik izneo odbranu i da mu je određeno zadržavanje u trajanju 72 časa. U tom roku će biti izveden pred sudiju za istragu, koja će se odrediti u odnosu na predlog za određivanje pritvora“, rekao je on.

Jovanović je dodao da je Medenici zadržavanje određeno zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke. Kaže da Medenica u prethodnom periodu nije bio u mogućnosti da bude dostupan nadležnim državnim organima, jer se lečio na klinici za lečenje bolesti zavisnosti.

„Kada je završen proces lečenja odlučio je da se stavi na raspolaganje nadležnim državnim organima. Kupio je avionsku kartu, seo u avion i došao“, rekao je advokat.

Medenica je uhapšen nakon što je avionom iz Beograda sleteo na aerodrom u Golubovcima. Za Medenicom je Viši sud 5. maja naredio raspisivanje nacionalne poternice, jer se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu čiji je član bila i njegova majka, dugogodišnja prva žena crnogorskog sudstva.

Prema podacima Evropola, Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom drogom. Medenica se do sada navodno nalazio u jednoj beogradskoj klinici, gdje se lečio od bolesti zavisnosti, dodaju Vijesti.

Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru.