Skopljanac osumnjičen da je pokušao da ubije sina, pretio da će zapaliti kuću

Region 24. jul 202221:42
Pixabay

Javni tužilac u Skoplju izdao je naredbu za sprovođenje istrage protiv 43-godišnjeg Skopljanca zbog sumnje da je pokušao da ubije svog 18-godišnjeg sina i da zapali kuću u kojoj živi sa porodicom.

Kako se navodi u saopštenju, osumnjičeni je 23. jula uveče u alkoholisanom stanju došao u porodičnu kuću, gde je sa suprugom i decom zbog ranije poremećenih odnosa živeo odvojeno na posebnim spratovima i počeo da vređa suprugu i ćerku.

Nakon toga je, dodaje se, polio benzinom stepenice, ogradu i zid kuće, koja se nalazi u skopskom naselju Radišani, preteći da će ih zapaliti ako se ne isele.

„Kada je njegov 18-godišnji sin pokušao da ga spreči, osumnjičeni je pokušao da ga liši života. Uhvatio ga je za vrat sa obe ruke i davio i pokušao da ga baci sa balkona, sa visine 2,5 do tri metra, u dvorište kuće. U toj nameri su ga sprečili supruga i dva svedoka“, navodi skopsko tužilaštvo.

Istraga protv 43-godišnjeg Skopljanca pokrenuta je zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistva u pokušaju i ugrožavanja bezbednosti.

Ocenjujući da postoji ozbiljna opasnost da osumnjičeni pobegne ukoliko se brani sa slobode, da dovrši pokušaj i izvrši krivično delo kojim je pretio, kao i da utiče na svedoke i na žrtvu, tužillac je sudiji za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda Skoplje dostavio predlog za određivanje mere pritvora.

Komentari

Vaš komentar