Slovenija ukida kovid potvrde i testiranje učenika u školama

Region 20. feb 202209:435 komentara
Slovenija korona
Izvor: N1

Slovenačka vlada je donela odluku o ukidanju kovid potvrda i samostestiranja učenika, prenela je agencija Hina.

„Od ponedjeljka napuštamo proveru PCT statusa (preboleli, vakcinisani i testirani), osim u bolnicama, staračkim domovina, zatvorima i sličnim ustanovama“, izjavio je novinarima posle sednice vlade slovenački ministar zdravstva Janez Poklukar.

Dodao je da je već na snazi odluka po kojoj više nema provera kovid statusa na granicama pri ulasku u Sloveniju. Testiranje u školama se takođe ukida, ali učenici u razredu i dalje treba da nose maske.

Poklukar je rekao da je vlada odlučila da se intenzivno nastavi sa prilagodjavanjem mera epidemiološkoj situaciji koja se popravlja, ali da i dalje treba primjenjivati osnovne protivepidemijske i higijenske mere.

Potrošači i zaposleni u raznim delatnostima od ponedjeljka više neće kovid potvrdama morati da dokazuju svoj status pri ulasku u preduzeća, trgovine, u restorane niti u ostalim uslužnim delatnostima.

„I dalje ćemo pratiti epidemiološku situaciju, ako bude potrebno neku ćemo meru dodati ili ponovo uvesti, no nadam se da to neće biti potrebno“, rekao je Poklukar.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar