Slučaj smrti Dženana Memića: Pretresi na više lokacija u Sarajevu

Region 16. sep 202109:061 komentar
Izvor: N1

Policija Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo obavila je nove pretrese na više lokacija u Sarajevu u slučaju smrti Dženana Memića.

Kako je javila reporterka N1, istražitelji i policija napustili su zgradu Bosmala. Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić nema informacija da li je neko uhapšen.

Pretresi na više lokacija vrše se po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“Policija KS, postupajući po nalogu Tužilaštava BiH, uz prethodno pribavljenu naredbu Suda BiH sprovodi određene aktivnosti na području Kantona Sarajevo vezano za predmet objekata dve osobe”, potvrdio je jutros za N1 Hadžiabdić.

U slučaju „Memić“ Tužilaštvo BiH, koje od avgusta 2019. godine vodi istragu, podiglo je optužnicu 9. jula protiv pet osoba zbog organizovanog kriminala i sprečavanja otkrivanja i dokazivanja stradanja Dženana Memića.

Memić je na Ilidži kod Sarajeva zadobio teške povrede glave, u incidentu koje je Tužilaštvo Kantona Sarajevo okvalifikovalo kao saobraćajnu nesreću, dok je porodica Memić tvrdila da je on ubijen. Preminuo je 15. februara 2016. godine.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Dženan Memić optužila oca i sina, Ljubu i Bekriju Seferovića, a Kantonalni sud u Sarajevu je dva puta doneo oslobađajuću presudu.

U Sarajevu je 11. septembra održan protestni skup u znak podrške grupama Pravda za Dženana i Pravda za Davida, sa koga su upućeni pravosudnim i policijskim institucijama da hitno reše slučajeve Dženana Memića u Sarajevu i Davida Dragičevića u Banjaluci.

Komentari

Vaš komentar