Smenjen predsednik SO Srebrenica Ćamil Duraković

Region 16. sep 202114:32 > 14:333 komentara
ćamil duraković
Izvor: N1/arhiva

Predsednik Skupštine opštine Srebrenica Ćamil Duraković smenjen je sa te funkcije, a povod zbog kojeg je Skupština raspravljala o smeni je to što je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv novinara Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) zbog negiranja genocida.

Duraković je krajem jula podneo krivičnu prijavu protiv novinara RTRS Branimira Đuričića zbog, kako je naveo, poricanja genocida u Srebrenici.

Bošnjački odbornici u Skupštini opštine Srebrenica su ranije napustili sednicu, jer nijedan njihov predlog dopune dnevnog reda nije prihvaćen, prenela je Radio Slobodna Evropa.

Povezane vesti

Posle smene, Duraković je izjavio da će se o daljem delovanju odrediti klub Bošnjaka u Skupštini opštine Srebrenica.

„Očito se nekome jako žuri da destabilizuje političku situaciju. Što se tiče nas Bošnjaka, mi nećemo nastaviti rad“, kazao je Duraković i naglasio da pozicija predsednika pripada Bošnjacima i da njegov klub neće izaći za novim imenom.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je posle sednice da će pozvati sve bošnjačke odbornike da se vrate u Skupštinu, dodavši da je pokušao da razgovara o novom kandidatu sa odbornicima iz reda Bošnjaka, ali da razgovori „nisu urodili plodom“.

Kako je rekao, pokušaj ponovne kandidature Durakovića, mogao bi samo izazvati probleme.

Komentari

Vaš komentar