Srpski državljanin osumnjičen za kopanje tunela do suda u Podgorici pušten na slobodu

Region 10. jun 202419:01 0 komentara
N1

Osnovni sud u Podgorici ukinuo je pritvor državljaninu Srbije Vladimiru Eriću, osumnjičenom da je bio deo grupe koja je septembra prošle godine prokopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici i ukrala deo dokaza iz sudskih predmeta, potvrđeno je danas iz tog suda.

Sud je saopštio da je analizom DNK „dovedena u pitanje“ sumnja da je Erić izvršio krivično delo za koje ga Tužilaštvo tereti, zbog čega je morao biti pušten iz pritvora.

Njemu se na teret stavlja krivično delo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa i krivično delo sprečavanje dokazivanja.

Erić je zajedno sa još sedam osoba iz Srbije i Crne Gore osumnjičen za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, koji je otkriven septembra prošle godine i iz koga su nestali dokazni predmeti.

Erić je uhapšen u Švedskoj oktobra prošle godine u pokušaju da se ukrca na let za Beograd, a Crnoj Gori je izručen marta ove godine.

Policija je ranije uhapsila još četiri osobe osumnjičene da su deo organizacije koja je prokopala tunel iz stana preko puta Višeg suda, unajmljenog za taj posao, a svi oni se brane za slobode. Poternica je pored Erića, raspisana za još tri njegova sugrađanina.

Iz depoa je nestalo oružje, sim kartice, nekoliko mobilnih telefona, manja količina droge i jos neki dokazi, objavili su ranije mediji.

Do danas zvanično nije utvrđeno ko je naručilac tog „posla“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!