Šta krije imovinska karta ministarke po kojoj građani BiH imaju jako dobar život

Region 20. jan 202216:1016 komentara
N1

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković vlasnica je pet kuća u BiH i dva stana u Hrvatskoj i Australiji, a njeni sinovi poseduju još tri nekretnine u Sarajevu.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) objavio je da je Turkovićeva 2008. godine od sarajevske Opštine Stari Grad otkupila stan od skoro 120 kvadrata, plativši ga certifikatima 15.400 konvertibilnih maraka (oko 7,8 hiljada evra).

Četiri godine kasnije isti stan je prodala po jedanaest puta većoj ceni, za 180 hiljada maraka (oko 92 hiljade evra).

Povezane vesti:

Potom je, kako je objavio CIN, kupila dve kuće u Sarajevu koje vrede skoro pola miliona maraka, te je vlasnica još dve u Fojnici i jedne u Stocu.

Ove nekretnine prostiru se na skoro dunum i po zemlje.

Dok je bila ambasadorka u Kataru imala je platu višu od 9,5 hiljada KM (skoro pet hiljada evra), a uz to je imala prihode od oko dve hiljade evra za izdavanje nekretnina.

Poseduje dva vozila „Porše Kajen“ i „Folksvagen kombi“, navodi CIN.

Turkovićeva je izazvala burne reakcije svojom izjavom da građani u BiH imaju „jako dobar život“, da je ekonomska situacija u zemlji dobra, a da su građani „razmaženi“.

„Svi mi imamo jako dobar život. Onaj ko ima toplinu u domu, svetlo, ko ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi“, kazala je Turkovićeva, gostujući na sarajevskoj Hajat televiziji.

Prema njenim rečima, u BiH „tu i tamo“ ima teških slučajeva.

Komentari

Vaš komentar